La Vila de Pals

Pals, un lloc únic que compta amb uns 2.800 habitants i s'estructura en tres nuclis: El Poble Medieval de Pals, Els Massos de Pals i la Platja de Pals.

EL POBLE MEDIEVAL DE PALS
La Vila de PalsEl Poble Medieval de Pals es troba situat en el cim del Puig Aspre, des d'on es contempla una vista magnifica de l'Empordà petit o Empordanet. Els primers documents que fan referència al Poble Medieval de Pals estan datats del Segle IX, a pesar d'això hi ha indicis que els seus orígens són molt més antics. Per iniciativa del Dr. Pi i Figueras i de aleshores alcalde Pere Servià i Cantó es va restaurar el conjunt medieval. Gràcies a aquesta decisió, Pals fou premiat amb el Premi Nacional de Bellas Artes (1973), el Premi nacional de Belles Arts i Turisme (1980) i la medalla d'Honor del Turisme de Catalunya (1986).

EL CASC ANTIC
Del casc antic de la Vila de Pals cal destacar l'església Sant Pere de l'any 944, on es barregen diversos estils, romànic, gòtic i barroc fruit de les diverses reconstruccions que ha sofert al llarg de la seva història. El Campanar situat a escassos metres de l'Església és conegut com Torre de les hores, construïda entre els segles XI i XII.
No podem oblidar el recinte gòtic de Pals on les cases estan construïdes amb pedra i d'aquí ve el seu nom, El Pedro, el Castell i la muralla medieval de Pals (S.XII –XIV) que envolta la part alta del nucli antic i on solament es conserven quatre torres (Torre d'en Ramonet, Torre d'en Rom, Torre d'en Xinel.ho i Torre de'l Hospital).
Ca la Pruna, situada en l'entrada del nucli antic, és una casa fortificada del Segle XV, on podem trobar el museu d'arqueologia submarina i diverses sales d'exposicions temporals. Aquesta Casa-Museu s'ha convertit en el punt de trobada de la Vila de Pals i el mirador d'en Josep Plà, on també es pot gaudir d'una vista magnífica sobre l'Empordà petit o Empordanet.
La Vila de Pals

Més informació: http://www.palsturisme.com 

 
Restaurant La Vila | c/Abeurador nº18, 17256 Pals | tel. 972 668 193
Bitcolabis Ajuda Digital | Sk8 | Plantilla original per Lasantha - Premium Blogger Themes